¨

   En smakfull blogg om skönhet, konst och nöje.
2011-08-31 11:37:45
4 Serier att se fram emot till hösten
American Horror Story
Säsongs start: 5 Oktober


Teasern kanske inte är den bästa för att förstå vad det här kan vara men den är ivarjefall bra gjord. Vad gäller handlingen så får vi i den här serien följa en man och hustru som efter ett otrohetsdram tar med sig sin dotter och flyttar in i ett läskigt gammalt hus för att "börja på nytt". Efter detta börjar allt möjligt skumt att hända och vi får följa med på en resa fylld med The Shining liknande perversion, spöklika varelser, latex, och demoner klädda i barnpyjamas.

Frågan är hur det hela ska hålla i en hel säsong men det är väldigt skönt med något nytt hursomhelst och själv är jag väldigt sugen på att se hur denna skräckserie kommer att bli mottagen av tittarna.

Grimm
Säsongs start: 21 Oktober


Det finns såklart gott om serier där vi får följa en dektektiv när han gör sitt arbete. Det finns dock inga serier där vi får följa en Grimm som i varje avsnitt försöker fånga mysteriska varelser från Bröderna Grimms sagoböcker. Ni läste rätt. Massa konstigheter kommer att dyka upp i den här serien som blandar på varelsefronten värre en True Blood. Det här kan gå hur som helst men iden är ljuvlig.

Terra Nova
Säsongs start: 26 September


Jag finner ofta att jag försöker kolla på serier som Stargate, Babylon 5 och alla andra något gamla eller allmänt fluffiga sci-fi serier. Alltid kvarstår den där avsaknaden av en riktigt skön lite mörkare ny värld. Vi får se om den här Steven Spielberg producerade serien kan fylla det tomrummet. Året är 2149 och världen är mer eller mindre helt förstörd och man konstruerar en maskin som kastar tillbaks en utvald grupp människor 85 miljoner år i tiden för att skapa en ny värld.

Det här innebär alltså starka avatar vibbar, massor av dinosaurier och folk med maskingevär i en djungel. Jag är tveksam men ändå lite små sugen på själva grejen för den är charmigt töntigt och jag gillar ändå själva mixen. Detta plus att det faktiskt är Spielberg som producerar såklart och då borde de ivarjefall bli sevärt.

Person of Interest
Säsongsstart: 22 September


Om vi blandar Minority Report och Fringe borde vi hamna i närheten av vad den här serien kommer att erbjuda. Benjamin Linus från Lost spelar en rik kille som efter att ha skapat ett program som identifierar brottslingar före dom begått några brott slår sig samman med en CIA veteran för att lyckas stoppa dess innan något hunnit hända.

Att det är gänget bakom Alias, Lost och Fringe som tillsammans med regissören Christopher Nolan gör ju inte serien mindre intressant. Christopher Nolan var även med och skrev The Dark Knight.


Också värda att nämnas:
Sons of Anarchy (6 September), The Walking Dead (16 Oktober), Fringe (23 September), Boardwalk Empire (25 September), Dexter (2 Oktober).
KATEGORI | Nöje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...