En smakfull blogg om skönhet, konst och nöje.
2011-11-30 20:23:56
Här har vi lite tröjor inför vintersäsongen från Diamond Supply Co. Många färgval och rätt enkla tryck. Perfekt om man inte vill sticka ut för mycket men ändå ha en stilig t-shirt som kan passa bra till det mesta.










2011-11-28 23:22:24

Det brukar snackas mycket om vad som är "True" inom black metal. Vad som anses ondskefullt nog och närmast själva den essens som black metal står för. Ond bråd död och allt det där som föräldrar försöker övertala sina barn att det inte existerar. MEN DET GÖR DET, speciellt i detta avlidna band från Falköping. Den här skiten är rippad från en gammal kassettbands-demo och så ondskefullt att det skulle få Jabba The Hutt att kissa på sig av rädsla. Jag ger er Shadowlord och det enda de lämnat kvar till eftervärlden, deras demo Dreams From The Blasphemous Dephts (De är så ondskefulla att de inte ens bryr sig om att stava korrekt) Lyssna och skräckslås!


Shadowlord - Forever Storm \ Download mp3

Shadowlord - The Beauty Of A Fading Dream \ Download mp3

Shadowlord - Dreams From The Blasphemous Dephts \ Download mp3

Shadowlord - Dawn Of A Dying Season \ Download mp3





2011-11-27 22:40:00
Här har vi den senaste skon från Supra som ingår i Skytop III sortimentet.

'Stealth'
är gjord med specialltillverkat material just för denna sko som till och med fått militärgradering. Man har valt att köra helt i svart förutom den gråmelerade kanten av sulan. 413 stycken par exakt är det som gäller och för att få äga ett par lär du ta dig till någon av dom utvalde butikerna som ligger runt om i världen. Till exempel Sneakersnstuff i Stockholm! Kanske behöver ringa min vän och tillika skribent här på MJUKT Chris så att han kan försöka inhandla ett par åt mig.






2011-11-27 22:10:33
Hemma efter en bilresa som inte kan beskrivas på något mildare sett en helt helvetisk. Stora snö/regns flingor som gjorde att sikten vart ungefär 5 meter, inga bakljus, en flottig framruta och en stel röv på skinnsätet.

Skönt att softa lite i soffan med hunden och sova i en egen säng idag kan jag lova. Lillbabs har fått en ny tröja så hon slipper frysa efter det att jag rakade henne igen.



Här är bidraget som jag lämnade in till årets KREATIV tävling. Som vanligt fanns ingen info om priser, man var försenade med både visning av videobidragen och prisutdelningen. Det var även lika krångligt för dom som ville rösta att göra det (vilket inte vart många) eftersom man måste registrera sig plus gå in i Dreamhacks bokningssystem för att försöka gräva fram en biljettkod. Det vart en svag nionde placering för min del i år fast med tanke på ovanstående skäms jag inte alls över det.


Större version här.

Här har ni några av bidragen som placerade sig högre en mitt.




Wish me better luck next time baby! Nu är det ivarjefall dags att se Drive eller Immortals kanske. Eller så sparar man sig lite med dom bra filmerna tills damen kommer hem igen på Onsdag. Saknar henne lite faktiskt.





2011-11-26 11:46:41

Mycket skulle kunna skrivas om den här bilden men eftersom Mjukt är en oändlig källa av generositet, och eftersom jag redan vet att Jacks favoritband är My Chemical Romance, så tänker jag tipsa grabbarna nere på Dekoteket om lite musik som jag tror skulle falla dem i smaken.

Det här är perfekt för dem att lyssna på samtidigt som de leker med varandras piercingar, sminkar sig och färgar sina emo-luggar. Jag hoppas bara att de inte börjar bråkar om vem som är mest lik vem i bandet. Det kan ju sluta med att de blir ovänner och skriver arga statusuppdatering på sina Myspace.








2011-11-26 10:00:57
Att få lite kvalitetstid på ett event kan ju såklart vara svårt men när man går upp lite tidigare kan man lyckas ibland. Hela raden är tom och jag har ingen som sitter framför mig ens. Detta innebär att det är relativt tyst och mysigt just nu. Igår vart det massor med spelande men även cirka tre timmars grafik pysslande. I natt får vi se om min tolkning av hur Battlefield 3 skulle se ut när man stormar just Elmia där vi befinner oss.

Tills dess att tävlingar och annat skoj drar igång ska jag försöka hålla folket borta en stund till och passa på att göra lite mer grafik.






2011-11-25 22:02:48
Dags för lite parad? I sånnafall vill jag att någon tar mig tillbaks till 1986 och låter mig få beskåda denna underbara skapelse som Mattel satt ihop föreställande platser och ett flertal av karaktärerna från Masters of the Universe.

På plats för att kommentera det hela hittar vi även Dolph Lundgren.








2011-11-25 16:10:54


Här har vi lite bilder från när Vizay körde lite dubstep på mainstage också.


FOTO Rikard Söderberg

Fler bilder och högre upplösningar hittar du här.



2011-11-25 12:17:56


Nära och kära vänner nere i Skåneland har bestämt sig för att solidifiera deras dekadenta levende genom att skapa ett "Dekotek". Som dom själva skriver "Om det ska finnas bibliotek, apotek och diskotek måste det också få finnas dekotek, kort och gott ett riktigt jävla dekadent ställe."

Vad de egentligen kommer syssla med där nere i gränslandet till Danmark och allt ondskefullt är oklart. Vi kan bara gissa oss till vilda pölse-orgier, sataniska ritualer och fester som skulle få Caligula grön av avund. Men oavsätt vad dessa två muterade rumpnissar gräver fram ur arselet så är vi på Mjukt stolta sponsorer av det.

Därför ska vi skicka Jack och Sebbe, grabbarna bakom denna vackra idé, ett par åtråvärda Mjukt-stickers.
Men vi ska inte bara ge dem lite gratis stickers för att de är två redigt balla snubbar, nej vi vill även skicka en liten utmaning till dem:

Vi vill att dekoteket visar sina rätta färger och att ni utför så dekadenta handlingar som möjligt med dessa stickers. Bildbevis bör sedan postas på bloggen... nå, man eller mutta grabbar?





2011-11-25 12:13:06
Här har vi lite skön grafik från artisten Olivier Lutaud från Sao Paulo.









2011-11-25 03:08:26
Svenska Happy Socks anlitade Terry Richardson för att plåta deras vinter kollektion och här är resultatet. Med på plåtningen fanns bland annat super modellen Ashley Smith, den franska modellen och skådespelaren Camille Rowe. Även rapparna Asap Rocky och Action Bronson syns till.








2011-11-25 02:50:19
Vissa saker önskar jag att jag var lite bättre på. Att hoppas studsmatta är en av dessa saker och nu hittade jag lite inspiration faktiskt. Nästa gång jag är trött på att se film eller göra grafik ska jag gå ut och slå ett par feta volter istället.






2011-11-24 22:26:56
Nu har vi fått spela några matcher och sitter skönt och varmt i våra medtagna kontorsstolar. Var nyss iväg på en liten utflykt för att kolla på alla härliga nördar och när dom hoppade till lite gammal eurotechno. E-type var det som stog för skrålandet och här har vi lite bilder. Ingen på själva Martin för jag orkade verkligen inte trycka mig fram till scenkanten men det bjöds faktiskt på en riktigt fin show med lite lasrar och massa eld så det vart de jag tog bild på.





Här kan man även se en del av omfattningen på årets deltagare. Det här är i en av fyra stycken hallar och i år är deltagar antalet runt 13 000 personer vilket innebär att det vart ett nytt världsrekord i år igen!






2011-11-24 14:45:49
Varför inte slå till med ett nionde besök på världens största jävla data kalas. Vi är en trupp på nio man den här gången och vi har sjukt mycket flott och nörderi att se fram emot.



Bland annat har vi 120 Gbit internet att surfa och ladda ner störda mängder obskyr film på. Vi kommer även att få se lite live framträdanden med E-type den långhårige wannabe vikingen, Rymdreglage & Ninjamoped samt Dead by April. Flertalet DJs finns på plats för att poppa Hardstyle och Dubstep. Det blir massor med spex och och en bunt föreläsningar.





Efter att ha kommit på en andra plats i förra årets KREATIV tävlingar så ställer vi upp i år igen för att försöka oss på en ny topp 3 placering. I den mån det går ska vi rapportera härifrån när det händer något fantastiskt men det kommer bli mycket andra inlägg också såklart.

Vill ni se hur galet många nördar ser ut så är det bara att kolla på http://www.dreamhack.tv/




2011-11-23 21:20:32
Om vi på Mjukt någonsin slutade leva efter ordspråket "de bästa banden är dom man talar om" hade vi förmodligen skapat något lika bestialiskt som detta slovenska Heavy Metal band.

Det blir inte hårdare än så här, och gud bevare mig om dessa slovenska rock-gudar inte fick doppa tack vare denna otroligt överheta video.

Släng ett extra öga på 0:58 då en rökbomb signalerar att keyboardisten måste rätta till frillan och sedan ta sig till sångerens mick för att lägga lite backup voca. Varför han inte får en egen mic är bortom all förståelse men med tanke på att det förmodligen kostade lika mycket att göra en video på den tiden som Slovenien hade i BNP kanske det inte är så konstigt.







2011-11-22 20:38:58
Det är inte ofta vi här på Mjukt får tillfälle att tipsa om fräcka föreläsningar men nu sker det. För er som vill bättra på er bildning kan vi rekommendera att ni tar er till Uppsala och ungdomens hus imorgon och spetsar öronen på Dennis Lyxzens föreläsning om musik.

Dock verkar han inte helt klar med vad morgondagens föreläsning ska innehålla. Han skrev detta på sin twitter för bara några minuter sedan:

"Imorgon ska jag hålla nån slags föreläsning på Ungdomens hus i Uppsala om musik. Jag har inte ännu riktigt bestämt om vad men om ni vill höra mig orera i en timme om lite random grejer så kan ni ju komma dit!"

För er som inte känner till Dennis är han en av de mest respekterade rösterna inom den svenska hardcore scenen. För tillfället är han som mest aktiv i bandet Invasionen men han började sin legendariska karriär som frontman av det numera kultförklarade bandet Refused.





2011-11-22 15:32:08
Action Bronson & Statik Selektah - Not Enough Words

2011-11-21 22:03:39
Den här blandningen låter ju såklart som ett rejält misslyckande men av trailern att döma är verkar det faktiskt vara raka motsatsen.

The Empire Strips Back
är en burlesque föreställning som visas nu till helgen i Australien och dom tappra själar som ligger bakom föreställningen är Jaded Vanities. Väldigt vågat att ge sig på Star Wars men av allt att döma så ser det faktiskt riktigt mysigt och lite nördigt het ändå. Skulle absolut inte ha tackat nej till en biljett!



A long time ago in a galaxy far, far away...
It is a period of civil war.
The empire has grown powerful and crushed the spirits of the people.

In a last ditch effort the rebels and Jedi are using their sensual powers in the long forgotten arts of burlesque to infiltrate the empire's base in Newtown, known to the locals as The Vanguard.






2011-11-21 21:47:51
Ett par underbara bilder på Karlie Kloss från Allure (Oktober 2011) tagna av Mario Testino. Det är aldrig fel med lite fashion nudity.








2011-11-21 21:39:38
Varje säsong har Staple valt att välja en speciell inriktning på sina kollektioner. Detta gör dom genom att dra inspiration från olika skolämnen. Tidigare har vi sett ämnen som NO, Bild, Volontär Program, Ekonomi, Gymnastik, Film med mera och till den här höstens kollektion  har man valt att inrikta sig på Fordons klassen.








Förutom jobbet med sin manskollektion som säljs över hela världen ägnar sig Staple också åt att driva en kreativ konsult firma som jobbat med bland annat Nike, Sony, Timberland, Microsoft och Lotus.


MJUKHET 2/5




2011-11-20 23:45:31
Vet inte varför jag blir äcklad av den här promotion bilden för MAC Cosmetic 'VivaGlam' kampanj men att para ihop Nicki Minaj och Ricky Martin känns bara så fel, konstigt och snuskigt på någotvis. David LaChapelle har gjort ett bra foto jobb ivarjefall. Kräktes lite i munnen.






2011-11-20 23:37:00
Var tvungen att fylla den dagliga BMX dosen nu när kylan börjar krypa sig på och man får hänga upp cycklarna.






2011-11-20 23:32:38
En till liten smygtitt på kommande tröjor från Mishka. Dessutom en närmare titt på min favorit från lookbook videon. Krang T-shirten det vill säga. Ett par av trycken är riktigt lyckade men dom flesta är rätt tråkiga skulle jag vilja säga. Mina två favoriter ligger först.







MJUKHET 3/5




2011-11-20 23:25:31
Kill Them With Kindness är namnet på Petals and Peacocks kollektion för denna vinter och lite ögongodis sitter ju aldrig fel. Rätt så få plagg i denna kollektion men snygga och lite roliga tryck bjuds det på ivarjefall.








MJUKHET 3/5




2011-11-19 11:05:53
Tok mycket jobb som vanligt och allt det där vanliga men nu är jag på spa helg med damen efter att vi blivit klara med att flytta in henne. Idag sitter jag och fixar med nya surfplattan och snart ska vi ut och fynda liten. Sen blir det kalas och tårta.

Just nu har jag även ett mindre synligt men ändå påtagligt stånd och här är anledningen till detta.


Större format!





2011-11-19 10:56:38
Hela den här häxgrejen är lite svår att förstå. För mig ser det ofta mer ut som något vrickat matprogram när det ska blandas kroppsdelar från paddor, fladdermöss och annat från anticimex kill-list.

Dock finns det häxor som sysslar med att göra god häxkraft, helt enkelt småsaker som gör samhället till ett mer behagligt ställe att glida runt på. 
Checka den här häxan som erbjuder sina tjänster på ebay. Finns det något mer positivt än en "Booty enhancement spell"!?

För ynka 7.85$ får du önska dig själv eller någon annan en större, mer välsvarvad bakdel. Om man nu inte redan får slå bort killarna på krogen från ens tjej på grund av hennes redan sylvassa baklucka så kan ju detta vara en investering värd mödan. 
ebay-auktionen









2011-11-18 20:12:20
Dags för lite patenterad fredagsmys, för vissa i alla fall. Själv sitter jag i min ensamhet och suktar efter lite närvaro och en guinness.

Hur som helst är den här låten en bra start på helgen, sjung med om ni kan texten!






2011-11-17 11:09:30
I ärlighetens namn känner jag mig rätt nere denna Torsdag. I vanliga fall brukar Mjukt vara en källa till lite allt möjligt mellan himmel och jord, musik, fagra damer, mode, stil, konst och ja, helt enkelt en rejäl häx-grogg på det bästa internet har att bjuda på.

Allt detta blir man så klart uppåt av men idag behöver jag starkare medicin, jag behöver något fantastiskt, något extraordinärt. Det finns många klipp på youtube, men det enda folk verkar enas om som både är fantastiskt vackert och extraordinärt är ett barns födsel. Just det ni hörde rätt, i hopp om att bli lite mer pepp på livet letade jag fram en video på youtube där liv ordagrant blir till. 

Dessvärre kan jag inte påstå att jag blev mer pepp, men rena fascinationen av att bevittna ett barns födelse kunde jag så klart inte hålla mig ifrån att dela med er. 

Jag ger er the Birth of Love Gordon och tackar Love Gordons föräldrar för att vi får vara med på denna resa. Det kan dock vara värt att höja ett varningens finger, inte för att filmen är grafisk (det vet jag att ni perverterade mjukt-läsare kan ta) utan för den rätt osmakliga Benny Hill-musiken, hur fan tänkte dom där?






2011-11-16 12:22:42
Enda jävla sättet att göra mitt-i-veckan-piss-dagen onsdag till någon form av lyckad förströelse av tid är att antingen:

1. Ta en öl. (Men eftersom onsdagsölen är den största inkörsporten till alkoholism så kan man bara ta den varannan vecka)
Därför blir vi helt enketlt tvungna att hålla oss till alternativ:

2. Lyssna på tung Blackmetal-grindcore-dyrka Satan-musik.
Och du trodde väl inte att vi på Mjukt skulle lämna dig till att hitta denna fantastiska musik på egen hand?
Spela detta på högsta volym, gärna i närheten av äldre människor.









2011-11-15 15:48:00
Grymma nya plagg från Death Shred och ännu ett tips på ett märke vars kläder du skeppar hem till dörren för ynkliga 6 euro i frakt. Fullt med riktigt snygga motiv och sköna färger. Älskar det här märket och deras design till tusen! Vem gillar inte ett märke vars team består av DJs, VJs, Musiker, Skateboard & BMX åkare och dessutom undersköna modeller.

07





MJUKHET 5/5




2011-11-15 14:07:00
Grym konst från Glenn Arthur som på sin blogg även delar med sig av sin kreativa process och visar arbetsflödet och annat smått och gott. Riktigt vackert!






Se mer på glennarthurart.blogspot.com




2011-11-15 13:00:00
Ny lookbook från King Apparel ett märke ifrån Storbritannien vars plagg endast görs i 300 exemplar eller färre, ingen repetition eller nytryck görs heller. King Apparel har tidigare varit med och designat kepsar för New Era. Det här är definitivt ett tips på ett märke du bör hålla koll på och enkelheten att beställa från Storbritannien gör ju inte det hela sämre.






Mer info och webbshop hittar du på www.king-apparel.com


MJUKHET 4/5



2011-11-15 12:33:48
Necro är inte direkt en predikant av det sunda levendet men den här videon har något kusligt över sig. Låten är rent av värdelös men videon är så pass rå och smutsig att man inte kan sluta titta.
Det är nästan lite synd att Necro gick över till att bara göra videos med avdankade brudar och rappa om att knulla.






2011-11-15 10:23:00
Det råder ingen tvivel om varför Helena Christensen är en riktig SUPER model.






Foto Guy Aroch för Un-Titled Project.




2011-11-15 08:41:09
Har man med en Vanilla Ice refräng i sin låt om Turtles så kan det ju inte bli annat en lyckat. Här är senaste låten med Keith Apicary från Talking Classics.








2011-11-14 23:17:16
Här är ett lite urval och mina favoriter från del två av Acapulco Golds höst kollektion.







MJUKHET 3/5


2011-11-14 23:11:57
Mysig ny låt och video från ett av mina gamla favorit band Rammstein. Helt otippad stil för att vara just detta hårda tyska band men ändå vackert på något vis. Dom har ju brutit kreativa barriärer förut med sin sköna sex video bland annat. Grabbarna/gubbarna är fortfarande hårda även om deras musik låter likadant hela tiden om man frågar mig.






2011-11-14 22:54:58
Det är chaos hemma just nu. Att slå ihop två bostäder till en är fan inte lika lätt som jag trodde då tjejen flyttade in men behöll sin lägenhet ett tag till eftersom hon faktiskt bodde med en kompis. Vi har verkligen två av allt här hemma just nu. Bland annat två stycken stora soffor och en extra 40 tums led-tv i sovrummet.

Fick en lugn stund först nu och vad passar bättre en att se denna underbara nostalgi explosion. Om du som jag var barn under 80 talet och 90 talets början och såg mycket film så är det här den ultimata trippen av minnen kombinerat med sköna toner.

Går inte riktigt att beskriva den här videon från Smash TV utan vill du känna den sköna sötman av 80 och 90 tal så se Skinemax nu.






2011-11-13 12:17:30
Störtskön ny låt från Asher Roth. Missa inte heller In The Kitchen videon med Chuck Inglish









2011-11-13 11:29:59
Vad har jag gjort? Jo haft det så jävla soft och bara tagit det lugnt hela helgen. Umgåtts med trevligt folk, sett på en bunt filmer och sovit länge. Friends with Benefits var faktiskt helt okej även om jag var motvillig till att se den först. Cat Run var intressant den med. Nya Irene Huss kan ni slänga i skön för dom blir ju bara sämre och sämre. Skräckfilmen 11-11-11 kan jag rekommendera till alla som gillar religiösa skräckisar med lite mystik och annat härligt i. Jag tyckte den var mysig ivarjefall.

Idag är det dags att klippa sig lite och det är det Frida som står för. Vet inte om damen kommer att gilla min nya Ninja frisyr men det är värt ett försök.



Hunden har fått en ny frisyr den med lite som en drake/ödla, vi håller på och flyttar in alla tjejens resterande grejer, jag försöker spela nya Battlefield men är kass och dessutom äter vi enbart husmanskost och chips den här helgen. Allt som allt hur trevligt som helst och skönt att man fick sova ut lite.






2011-11-13 10:56:39
Här har vi ett par rejäla vinterjackor från Mishka som ger oss en liten försmak av vad som väntas komma nu i mitten av November. Inte helt överförtjust i dessa men dom ser ändå användbara och sköna ut. Gillar den första mest men det ska bli kul att se dessa i någon lookbook så man ser hur dom ser ut på.






MJUKHET 3/5




2011-11-13 10:48:54
Riktigt snygga och levande bilder från Nick Farell.











2011-11-11 19:35:22
2011-11-11 19:23:46
Från PixelShow festival 2011 i Sao Paulo.

PIXELSHOW x HKI™


TATTOO ARTIST: Easy Sacha
PIN-UP MODEL: Jil Knezevic
DIRECTOR: David Ronhel




2011-11-11 19:18:59
Innocent eyes gaze at Barnabas -- and the path to evil blazes open!
2011-11-11 19:07:59
Här hittar du Iggy Azaleas senaste projekt. Bara att ladda ner!








2011-11-10 20:07:09
Jag säger det igen. Det är så skönt när folk tar sig tid att göra sånna här videos.






2011-11-10 19:48:44
Här är ett par nya tjocktröjor och t-shirts från REBEL8 och deras kommande vinterkollektion. Plaggen följer samma stil som tidigare och är även dessa stilrena, välgjorda och detaljerade. Gillar verkligen det här märket.









MJUKHET 4/5




2011-11-10 19:39:37
Här har vi en smygtitt på Mishkas kommande kollektion. Måste säga att det ser väldigt lovande ut. Speciellt Krang t-shirten väckte mitt intresse och färgerna överlag är riktigt mysiga. Mer info om videon och dom inblandade hittar du här.






2011-11-10 19:25:14
Lite snygg konst från polska Fuse Collective som bland annat gjort illustrationer åt Sony och Pepsi. Dessa bilder är från deras senaste samarbete med märket  SkimBeam.








2011-11-10 18:24:50
Lite ny musik från den visuellt mycket tillfredsställande gruppen Die Antwoord. Musiken är lättlyssnad men kanske inte den bästa.Dock gör det inget för den här typen av musik fungerar på mig ändå och det är mycket på grund av den image och den kreativitet som lyser igenom i varje video. Tur att jag ska klippa mig på söndag för det lär nästan bli samma frisyr som sångaren Ninja den här gången.






2011-11-10 11:54:34
Genom diverse dokumentärer och framför allt filmen Eastern Promises har vi fått upp ögonen för fängelsegaddningar från öst. De må vara tekniskt dåliga men fan nog ser Viggo hård ut naken i den numera ökända fightingscenen.

Vänder man dock blicken bort från öst och istället synar våra vänner långt borta i väst så får man en helt annan bild av fängelsegaddningar. Den grupp som tagit tatueringar i fängelsen till ett nytt lågvattenmärke är neo-nazister. Jag har sett blinda rita bättre än gaddningarna de här idioterna går runt med.

Kolla bara snubben här nere. Visst vi fattar att du gillar svastikan men att klottra dem över hela jävla ansiktet som om det vore din skolbänk i femman är fan inte okey.







2011-11-10 11:13:00
Lite mörka men riktigt snygga bilder från Carlos Sillero. Modellen är Carla Persch. Smink Edu Sauer. Styling Carol Puccini med hjälp av Paula Pasquali. Kanske inte  en stil man kör med på stan men vackert att titta på ivarjefall.




2011-11-10 07:28:47


En liten parfym reklam och brittisk censur skriker rakt ut. Dakota Fanning är ju inte 18 år och enligt vissa ska man inte ha en flaska parfym mellan benen då. Överdrivet och helt bortkopplat från verkligheten kan jag tycka. Vissa går så långt att dom kallar det barnporr men såklart är det helt okej att visa en jävla massa död och kött i tv. Men inte en liten bild på Dakota Fanning inte fyfy.




2011-11-09 18:56:47
Dags att hänga på sig Scorpion dräkten och köra lite rave! Är sjukligt trött och det börjar bli segt alltså. Jag behöver massor av kärlek, lite god mat och Mortal Kombat rave just nu. Det värmer på något skönt vis när pojkar gör sånna här mysiga saker tillsammans och inte skäms utan bara rockar på.



Det värmer på något skönt vis när pojkar gör så här mysiga saker tillsammans och inte skäms utan bara rockar på. MJUKT minst sagt!




2011-11-09 18:47:21
Know1edge är ett av dom märken som gör klassiska men ändå på något sätt unika kläder. Märket har funnits sedan 2004 och nyligen gjorde dom ett samarbete med sportklädes märket Li-Ning. Här är deras höst/vinter kollektion som fortsätter i den klassiska men detaljerade linjen men man har även lagt lite fokus på funktionalitet.






MJUKHET 4/5




2011-11-09 12:26:00
ZIIIRO är ett klockmärke som blivit kända för sitt minimalistiska och innovativa designspråk när det kommer till urtavlan och dom har verkligen lyckats med att göra snygga men ändå läsbara klockor. Deras senaste modell 'Celeste' är inge undantag och den finns att förboka redan nu på deras hemsida.






2011-11-09 10:37:15


Är det något jag gillar så är det dystopia filmer och jag kan se vissa filmer i den här genre 100 gånger på rad utan att tröttna. Några favoriter är Cherry 2000, Flykten från New York/L.A,  Hardware och Solarbabies. Dessa filmer har gett mig en bättre fantasi och gör mig jämnt glad och har dessutom funnits med mig hela livet.

Därför blir man såklart lite intresserad av vad Gwyneth Paltrows bror Jake Paltrow håller på med just nu. Han har nämligen skrivit och regisserat just en dystopia film med namnet Young Ones. Det här ska vara en promo-affisch och även det första materialet som finns om filmen men räkna med att den ska kollas upp flitigt. Affischen ser klart mysig ut.



Filmen kommer att handla om en värld där vatten är en bristvara liknande Waterworld (en film som jag älskar även om vissa hatar den) fast här är det inte fråga om någon överdos av saltvatten heller som det ser ut. Vi får följa en cowboy som sörjer sin döda far och får reda på att dennes mördare har flyttat in hos hans syster.




2011-11-09 10:18:08
Gurra passar en skön onsdags morgon som denna på att bjuda på Sverige bästa analoga popband nämligen The Sound of Arrows.






2011-11-09 09:02:00
Lite sköna toner från PeaceTreaty pojkarna som nyligen släppt en remix på Moby och som snart kommer med en remix åt Diplo & Oliver Twizt.

Den här mixen som fått namnet Brazilian Blowout Mix reflekterar den utveckling gänget genomgått under det gångna året. Tyvärr finns ingen låtlista till den här mixen på grund av att den innehåller så mycket osläppta låtar så det är bara att gissa sig fram. Bra låter det ivarjefall!







2011-11-08 20:37:24
Låt Greta lär dig allt om Windows 95 och vad som får programmen att gny. Lär dig utnyttja alla genvägar och små knep. Greta har mycket att erbjuda och efter en lektion med denna skönhet kommer du vara en riktig hacker!

"Isn't that a sexy little trick!
" - Greta






2011-11-08 20:29:10
Har alltid funderat över vart det egentligen är man kan köpa dom där tjocktröjorna man så ofta ser på olika bildbloggar som har heltäckande tryck föreställande diverse iögonfallande bilder.

Nu fick jag reda på att det tyvärr inte går att köpa dom någonstans. Kanske är jag lite trögfattad eller så hade jag bara för starka förhoppningar om att dessa tröjor faktiskt fanns på marknaden.

Tröjorna finns alltså än så länge enbart som bilder men personerna som ligger bakom Sexy-Sweaters där vi hittade dessa (och hundratals till) vill i framtiden sätta dom i tryck. Förmodligen kommer det att dröja med tanke på allt arbete som behövs för att få rättigheter och liknande till alla bilder.

Så tills vidare får vi bara kolla på dom och drömma lite.






Fler motiv hittar du på Sexy-Sweaters




2011-11-08 20:05:49
Är inte så inne på kortfilmer i vanliga fall, nästan enbart på grund av faktumet att det finns så sjukt många att man inte har tid att engagera sig men ibland snubblar man över ett litet guldkorn. Det här är just ett sådan guldkorn.

Kortfilmen heter Moving Day och är gjord av Jason Wingrove. Den här filmen är absolut värd 10 minuter av din tid så se den. Filmen handlar om en liten flicka som flyttar och möts av lite mystiska saker i sitt nya hem.




MOVING DAY





2011-11-08 19:46:49
Den italienska designern Pierfrancesco PEPO Annicchiarico har satt kepsar på lite historiska personer. Rätt skön idé faktiskt.





> Här hittar ni mer av PEPO




2011-11-08 00:03:30
2011-11-08 00:00:49
Kom nyss hem efter att ha jobbat 15 timmar och fick syn på den här fantastiska videon som är en introduktion till Bolshoi Teatern efter att dom öppnat igen efter en renovering. Bakom videon ligger Anton Nenashev som är en rysk motion designer. Synd att man inte insåg tidigare att det är något sånt här man borde pyssla med istället. Som jag nämnt förut är jag sjukt imponerad av dom som bemästrar videokonst på det här sättet.






2011-11-07 17:12:52

DiscoRat
är en illustratör och fotograf från Kiev. Massvis med färg och kreativitet är vad den här tjejen bjuder på. Att hon är balt måste ha något med hennes talang att göra? Kanske. Jag gillar hennes bilder grymt mycket ivarjefall och tänkte dela med mig av ett par av dom.







>
Mer bilder från DiscoRat




2011-11-07 13:14:45
Jag kan inte minnas hur många gånger vi på Mjukt hamnat i trubbel med lagens långa arm. Det har nu gått så pass långt att det blivit en del av vår vardag att få oväntat besök av polisens insatsstyrka. Nu har vi såklart ett rykte att värna om, så det är inte direkt Gevalia vi bjuder på när grabbarna med skidmasker och kulsprutor slår in vår dörr.
Plus att när man har sett i princip varenda film Jean-Claude Van Damme varit delaktig i är det svårt att inte bemöta all form av agression mot Mjukt med en flykick.

Självklart har vi inte lärt oss av våra misstag, men vi har lärt oss att vara förberedda. Vi (mestadels Patrik) har en förmåga att "råka" bränna nyinköpta SATA-diskar fulla med sofistikerat innehåll (porr, terroristhandböcker, dokument som rör rikets säkerhet och recept på hemliga pastasåser) så fort det hörs kängor i trappuppgången, eller om någons flickvän kommer på besök.

Själv har jag i mina tvister med rättvisan kommit i kontakt med den enda mannen man kan lita på, mannen som kan garantera att serieförbrytare som vi här på Mjukt blir frikända, Peter P´Ta Mon John.

Vi på Mjukt frågar aldrig hur han gör det, men behöver man verkligen det? Snubben är helt enkelt ren magi i rättssalen:






2011-11-06 22:16:21
Nu måste jag köpa ett hus så att jag kan göra en liknande installation som denna. Fyfan va jävla härligt.






2011-11-06 21:44:34
Här är anledningen till att det är okej att vara rädd för lite djupare vatten.






2011-11-06 18:20:22
Jag gillar inte alls vintern och det ända jag ser fram emot när det kommer till den här årstiden är att umgås med vänner och familj inomhus i värmen med massor av god mat och julklappar. Sen ser jag såklart fram emot att den här helt galna videon ska släppas också.



Snacka om att gränsen mellan verklighet och det man gjorde i tv-spelet SSX Tricky för massor med år sedan börjar suddas ut. Galet höga hopp dom här snubbarna gör. Blir fruktansvärt avundsjuk. Förstå vilken känsla.





2011-11-06 13:49:15
2011-11-06 13:41:02
Efter en galen gårdag med trevligt folk packar jag och damen ner oss i soffan snart för att äta snacks se på film och bara göra så lite som möjligt. Precis så som det ska vara på en söndag med andra ord.

Här har ni ett par filmtips!

Conan the Barbarian


För oss som inte har sätt den nya Conan filmen på bio redan så kan man passa på att se den idag för nu finns den ute på bluray. Det här är nog mitt förstahandsval ikväll. Svärd, fantasy, action och sköna kvinnor.


IMDB 5.3 | Trailer


11-11-11

Är man sugen på att kanske bli lite rädd eller få chansen att komma extra nära varandra passar 11-11-11 utmärk annars. Filmen handlar om en entitet som tar sig till jorden via himlens elfte port och med tanka på att genre listan innehåller både Skräck och Thriller så tror jag den här filmen kan bli riktigt mysig. Trailern ser minst sagt lovande ut.


IMDB | Trailer


Melancholia


Lars von Triers senaste film om slutet på världen. Kirsten Dunst och Charlotte Rampling medverkar och av trailern att döma är det här en riktigt vacker film.


IMDB 7.7 | Trailer





2011-11-06 10:24:00
Underbara bilder från fotografen Gregory Blake.












2011-11-05 18:25:14
Här har ni lite november nyheter från Bershka!









2011-11-05 17:47:34
Undersköna toner är såklart något vi gillar att bjuda på och min kväll kommer ju som sagt att röra sig i Dubstep dimensionen och då ville jag passa på att bjuda på den här sköna låten.

Noisia ft. Foreign Beggars- Shellshock

På live trummor i videon hittar vi Linden Jay. Du kan ju testa att köra den här låten på Rock Band om du vågar. Skickligt att ens tänka tanken att trumma till en sån här låt kan jag tycka.






2011-11-05 17:45:16
Klockan tickar vidare och det är snart dags att bege sig ut i natten för att festa, dansa, byta kroppsvätskor och kanske klubba en säl eller två. Men innan dess, vrid upp volymen till elva och njut av detta:






2011-11-05 17:38:00
Funderar på att ha Halloween tema den dagen jag fyller 30 faktiskt. Eller maskerad med skräck tema ivarjefall. Det blir alldeles för lite av den här varan. Kanske man skulle passa på att dra på sig skelett dräkten ikväll ändå även om det inte är halloween party vi ska på ikväll utan Gefle Dub. Fan ett skelett är väl ett trevligt inslag ändå?!

Hittade lite sköna sminkningar för damerna hur som helst och här har vi ett par favoriter.








2011-11-05 17:31:52
5&A Dime San Diego och Us Versus Them har gått ihop för att göra en limiterad special t-shirt till deras 'Dia De Los Muertos' event och så här ser den ut. Synd att man inte har möjligheten att lägga vantarna på en egen.








2011-11-05 17:17:49
Lite vackra bilder från den Argentinska fotografen Enzo Dinolfo.










2011-11-04 17:50:35
Sitter och hjälper en vän att rädda värdefull data från hans trasiga hårddisk och sen ska jag hem och umgås med flickan se film och äta god mat. Ska bli ruggigt skönt att bara ta det lungt. Till allt detta passar det såklart med lite mys musik och SBTRKT ESSENTIAL MIX är ett bra tips.



Nu laddar vi ikväll inför morgandagens Gefle Dub som bjuder på Trolley Snatcha, Trickykid & Eboi! Kommer att bli sjukt trevligt.







2011-11-03 21:29:23
Nu har vi gjort det riktigt enkelt att lämna kommentarer.

Det räcker med att du är inloggad på Facebook för att lämna kommentarer på MJUKT hädanefter och du behöver inte fylla i något formulär som förut. Den här kopplingen innebär inte automatiskt att dina kommentar även syns på Facebook utan du kan välja fritt med hjälp av kryssrutan "Lägg upp på Facebook" hur du vill göra med den saken.



Tyvärr har vi inte tid att ändra alla tidigare inlägg till det här formatet men alla nya inlägg kommer att ha den här funktionen.




2011-11-03 11:00:00
Ja dessa sänglakan från Personal Stash kan man nog sova riktigt gott i. Kollektionen heter 'I BUD YOU' och som bonus får vi lite fina modeller som visar upp dom olika varianterna som finns.

Helt oberoende av vilken syn man har på marijuana i allmänhet så tror jag denna underbara gröna färg skulle kunna förgylla i princip vilket sovrum som helst. Mysigt värre!





Fler produkter hittar du på www.ibudyou.com




2011-11-03 07:20:00
Flying Coffin har släppt sin lookbook för hösten. Riktigt fräscht släpp överlag med många fina plagg. Stilrent med klassiska snitt men även ett par färg inslag och sköna mönster. Exempelvis på den stickade tröjan och den röda t-shirten som fått ett riktigt snyggt tryck. Kläder som kanske inte sticker ut lika mycket som vissa vill men som är användbara för alla. Mycket bra basplagg.








MJUKHET 4/5

2011-11-02 22:05:00
Ryan Hope har satt ihop en dokumentärfilm om tatuering och konst. Nu för tiden är ju tatueringar lika vanligt som vilken annan typ av konst som helst och det man försöker att göra i denna dokumentär är att tänja lite på gränserna. Exakt hur framgår inte av trailern men att det handlar om stora konststycken är ivarjefall klart. Riktigt stora artister som Damien Hirst, Jeff Koons och Raymond Pettibon är det som deltar i dokumentären och väldigt snyggt gjord verkar den vara också. Något att se fram i mot om man gillar tatueringar helt enkelt.

"Ryan Hope's debut feature, Skin, is a documentary that tests the boundaries of art and the human body, Skin is a dark, stylish examination of tattoo culture as high art."



2011-11-02 18:42:16
Måste erkänna att jag inte är en riktigt spelnörd bara en halvdan sådan. Jag spelar inte igenom allt som kommer och jag gillar inte Halo och COD. Jag är mer inne på rollspel och annat mysigt. Men GTA har man såklart kört och nu är det femte spelet på ingång. Jag blir alltid arg på hur jävla pajasaktigt det är att köra bil i dom föregående två spelen och det har tagit bort den riktiga GTA känslan för mig. Den här gången ser det ivarjefall ut att bli mycket bättre och snyggt är det också.



2011-11-02 17:12:27
En hel bunt nya varianter på skor och även ett par nya modeller är vad HUF bjuder på när dom uppdaterat sin hemsida inför vintersäsongen. Bland det som är helt nytt hittar vi den här skon som är gjord i läder och frångår material valet som vi ser från HUF i vanligafall. Ett välkommet nytt inslag skulle jag säga.






Två andra favoriter är den bescha skon med svart front och även den gråsvarta. Båda av klassisk model men ändå riktigt fina.

Mer info hittar du på www.hufworldwide.com


MJUKHET 3/5


2011-11-02 17:02:52
Här har vi en skön ny video från Sway som även släpper ett nytt album snart med namnet 'The Deliverance'. Rap med eurotechno vibbar och en touch dubstep. Udda men underhållande skulle jag vilja säga. En skön video och lagom mysig låt.

2011-11-02 16:55:25
Underbart att se en trailer för ett spel gjord med riktiga skådespelare i en underbar miljö med lite 'Game of Thrones' känsla får man nog ändå säga. Höjer känslan fruktansvärt mycket trotts att jag inte riktigt gillar dom här spelen. Spelet är ivarjefall Skyrim och det är det senaste i Elder Scrolls serien. Bra gjort Bethesda.



2011-11-02 16:48:01
Veckan har gått alldeles för fort det är bara att konstatera. Skulle ha gjort en mockup design åt en iphone som lanseras inom kort, jag har hundra interface att slipa på och tonvis med kod att knacka. Plus att heltidsjobb utföver detta och en flickvän man mer än gärna myser med. I går fick jag ivarjefall en stund över och jag damen och Jens satt oss ner för att se lite film och bara ta det lungt.

Killer Elite den senaste rullen med Jason Statham kändes som ett lagom avslappnat val. Trotts att jag nu känner mig överbevisad om Jasons oförmåga att spela någon annan roll en "tuffa killen" så var filmen riktigt skön och hade massvis med fina action scener och en helt klart hållbar handling. Mitt i filmen dycker dock en man upp i bakgrunden. Ingen lägger märke till honom utom mig men jag spolar snabbt tillbaks. Det här är vad vi alla fick se.



Om någon skulle kunna förklara för mig vad det är för frisyr den här statisten har skulle jag blir överlycklig. Eller är det en huvudbonad? Ska man kanske se ut såhär? Jag vet inte vad jag ska tro eller tycka om den här killen men han gav mig veckans helt klart bästa skratt.


MJUKHET 'Killer Elite' 3/5


MJUKHET 'Killen med frillan' 5/5