En smakfull blogg om skönhet, konst och nöje.
2011-09-30 21:41:13
En ny låt från Skrillex kom just ut på nätet. Enligt mig är Skrillex släpp väldigt ojämna men den här låten som är en del i den kommande first-person shootern Syndicate låter rätt mysig ändå.


2011-09-30 17:32:18
Alltid lika trevligt att få se Lady Gaga i andra sammanhang en musiken. Här har vi henne i videon för MUGLER Women's Spring Summer 2012 fashion show. Videon är gjord av Inez and Vinoodh och innehåller dessutom en exklusiv remix av 'Black Jesus + Amen Fashion' av DJ White Shadow.

2011-09-30 17:26:53
En bunt med nya t-shirts från Freshjive har landat och dom tillhör märkets pågående kollektion 'The Nude Study Series' i första laddningen är det Sabrine från Kalifornien vi får se på bilderna. Till det här mindre släppet bjuds det även på en tillhörande liten video snutt.




2011-09-29 22:49:31
2011-09-29 10:36:45
Euro techno på Sverigesradio. Inte alls dumt på en torsdags morgon.

2011-09-28 19:49:23
Givetvis fanns det en otroligt stor lust att se på obehagliga saker när man var liten och jag har alltid facinerats av känslan man får när man blir riktigt rädd.

Redan på lågstadiet  började jag utöver mina försök till att frammana demoner med hjälp av min wiccan kompis och hennes ouija bräde att maniskt leta reda på olika udda och läskig filmer. Skumma filmer vart min största passion och glädjen över att få briljera inför vänner med mina funna skatter var bland det bästa jag visste. Ofta såg jag filmerna själv på förhand för att sedan kunna observera mina vänners reaktioner samtidigt som jag satt och skrattade samtidigt som jag dreglade av förtjusning.

Vissa saker kan jag känna så här i efterhand att jag kanske borde ha väntat med att se tills jag vart lite äldre för en del saker sätter nämligen spår djupt ner i själen och jag tänkte berätta om ett par exempel som jag bär med mig än i dag.


Nr. 3 Candyman Candyman Candyman Candyman Candym...

Alla barn gillar såklart myter och att testa farliga saker. I filmerna om Candyman fick jag lära mig att om man säger just de namnet fem gånger så kommer en hemsk man och delar en på mitten med sin rostiga krok.

När jag såg filmen tillsammans med en bunt jämngamla tjejer försökte jag såklart leka tuff men när jag kom hem hade jag seriösa problem med att kolla i speglar.

Flera gånger försökte jag förmå mig själv att säga Candyman i spegeln på skolans toalett men det gick fan inte.



Candyman är för mig en av dom mest respektingivande skräckfilms karaktärerna någonsin. Med sin sköna outfit och sin mörka stämma skrämmer han mig fortfarande lite när jag ser filmerna (som förövrigt har sjukt bra soundtrack) och jag skulle fortfarande inte våga säga hans namn fem gånger.


Nr. 2 The Shining och Pappa

En sen kväll var jag på besök hos Rickard och vi fick för oss att kolla på The Shining som vi på något vis kommit över på vhs. Vi var nog i 11-12 års ålder och jag minns att vi kollade på filmen med väldigt lågt ljud och dessutom på en minimal tv.

Allt gick rätt bra och vi var mysigt skraja av det psykologiska mästerverket. Sen kom scenen med dom två små flickorna! Jag vart så satans rädd att jag inte visste om jag skulle dö och jag tror faktiskt inte vi vågade kolla klart på filmen.



Påväg hem sprang jag i princip och vända dessutom mig om varannan sekund för att försäkra mig om att ingen förföljde mig. Väl hemma trodde jag att jag var trygg och på den tiden delade jag och lillebrorsan rum så jag kröp ner i understa delen av våningssängen. Alla andra i huset sov och den ända belysningen kom från natten utanför.

Som jag minns det var det ett rätt starkt ljusblått sken i rummet. När jag precis ska somna får jag en sjukt obehaglig känsla i kroppen och öppnar ögonen. Där får jag se pappa lutad över sängen och hans ansikte är helt vitt. Han säger ingenting utan ska förmodligen bara kolla om jag sover för han har säkert hört mig komma hem. För mig kändes det som han stirrade på mig  utan att säga något i minst 10 minuter och han såg rejält obehaglig ut så jag börjar direkt skricka och storbölar.

Den där scenen från The Shining brände sig fast ordentligt för ett par år senare satt jag och kollade på filmen Twister och där finns det en scen då dom är på drive in bio. På denna filmduk rullar inget mindre än The Shining!

Jag börjar såklart grina igen och än idag tycker jag att The Shining är riktigt obehaglig.




Nr. 1 Svart olja i Arkiv X


Arkiv X följde jag så gott jag kunde i 10 års åldern och det var min vän Henrik som tipsade mig om serien. Själv brukade han ensam kolla på den på sena kvällar men det vågade jag inte göra för det var något i introt som gjorde att jag fick rysningar av obehag.

En gång fick jag låna en inspelad kassett med avsnitt som jag missat. Efter att ha sett ett par avsnitt en kväll började jag bli rätt kaxig och tyckte nog att serien mest var bra och lagom skrämmande. Detta höll i sig tills dess att jag såg avsnittet där en dykare sjunker mot botten av havet i en liten ubåt samtidigt som han sträcker sig mot en liten ruta och har svart olja i ögonen.

Den här scenen skrämde mig fruktansvärt mycket och jag vågade inte se Arkiv X på över ett år men som av en slump en tid efter jag sätt avsnittet var jag på ett kalas där man bestämt att vi skulle se på Arkiv X för att höja stämningen och tror ni inte det var exakt det här avsnittet vi skulle kolla på.

När jag efter 1 minut upptäckte att det var det fruktade oljeögon avsnittet fick jag panik och ställde till med värsta scenen. Jag började skrika, rykte ut filmen och vägrade att se en sekund mer. Men att förstöra ett kalas var mitt minsta bekymmer  just då.



Senare har jag tagit reda på att avsnittet förmodligen var 'Piper Maru' och är en del av tredje säsongen av Arkiv X. Skulle någon be mig att se avsnittet idag skulle jag vägra.

___________________________________________________________________

Utöver dessa små exempel som troligen är filmer/serier som dom flesta har sett minns jag hur jag tidigt såg lite sjukare filmer som Men Behind the Sun, Salo, Last House on the Left, Cannibal Holocaust och I Spit on Your Grave. Men dessa filmer såg jag mest med en skräckblandad förtjusning. Jag minns även att det var jag som introducerade mina vänner till den Asiatiska skräckfilms genren med filmer som Ju-On, Dark Water, Audition, Kairo och såklart Ringu.

Om ni har några egna minnen från ni var små som fortfarande skrämmer er eller ger en sådan där äcklig rysande känsla så tveka inte att kommentera!

2011-09-28 18:00:11
Lite sköna bilder på Sharon Stone från 1983 tagna av Peter Duke.





‘Some pictures I shot while hanging out with the Stone. Sharon and I spent quite a bit of time together. She characterized our relationship as “partners in crime”.’ - Peter Duke

2011-09-28 17:30:11
Kanske lite sent ute med den här, men skitsamma.

Riktigt skönt dubstep/hip-hop band från Holland. Gillar verkligen att det är tre rappare i bandet och alla har sin egen stil.



2011-09-28 15:18:02
The Shatner Project fick följa med in i studion när William Shatner lägger sista vocalerna för sin Iron Man version som kommer att ligga med på det kommande albumet 'Seeking Major Tom'. Kanske inte allt för vackert men väldigt underhållande!



2011-09-27 19:18:38
En av mina gamla bekanta och en sann nörd broder har gjort en ny kortfilm med namnet The Essay och såklart vill vi ta med den här på MJUKT. Kan lite blygsamt erkänna att jag mer en väl känner igen situationen som Erik lyckas porträtterar så härligt.




2011-09-27 18:42:30
The Greeks är tillbaks med en härlig svartvit och sensuell liten video till låten “Lies.” Regissören bakom videon är Jonathan Leder och låten är tagen från debut albumet "Native To" som nu finns på iTunes.

Här hittar ni även deras första video som fått mycket uppmärksamhet eftersom den innehåller barn som leker krig, detta gör dom med tillhörande blodsplatter, myningsflammor, explosioner och annat gott som gör den riktigt rolig.

VARNING FÖR HUD!



2011-09-27 17:52:29
En skön liten holländare som lär ut hur man blir en riktig Rocky själv.
Är dock ytterst komiskt, så sitt tillbaks och njut.

Spana också gärna in hans andra klipp för fler tekniker!

2011-09-27 17:43:01


Graffiti är vackert så är de bara.
2011-09-27 16:56:48
Jeremy Scott har slagit sig ihop med Swatch för att ge oss en härlig och något udda höst/vinter kollektion. Man kan se dom klassiska Swatch inslag men kollektionen bjuder även på ett par väldigt unika klockor och även om jag själv inte är så förtjust i leopardmönster så gillar jag helheten.






2011-09-27 16:46:23
Sköna och galna bilder från Marilyn Minter som bland annat brukar bli påhoppad av extrema feminister och tidigare gjort en fotoserie på sin drog beroende mamma. Själv anser jag att hennes bilder är allt annat än smaklösa.









> Lite fler bilder från Marilyn Minter hittar du här.
2011-09-26 21:14:17
Är du en av många stackare som bär runt på en iPhone kan du ivarjefall glädjas åt att det finns ett stort utbud av skal till din telefon. Som dessa underliga skapelser från Earonic.

2011-09-26 21:10:15
Ordet ligger konstigt i munnen och jag följer inte direkt utvecklingen inom den här typen av mode men ibland är det kul att ta en titt.

Klara Kalicz är en ung ny designer från Ungern som nyligen vunnit sig en plats till London College of Fashion. Här har vi lite plagg från hennes Höst/Vinter kollektion för 2012.





I Oktober utgåvan av Dazed & Confused hittar vi Querelle Jansen som visar upp plagg från årets utgångselever på Central Saint Martins College of Art and Design.




Fler bilder från Dazed & Confused hittar du här

Har inget att tillägga heller men jag tyckte plaggen var lite mysiga.

2011-09-26 20:46:37
Jag låter videon tala för sig själv den här gången. Här har ni TAJs nya kollektion.



Pink Cocaine finns att köpa på www.shoptits.com.
2011-09-26 20:40:13
Supreme ska släppa två nya stilar av Vans skor. The Sk8-Hi & The Era kommer i tre olika färger och du hittar dom i Supremes NY och London butiker från 29 September. Bara att hoppas på att det finns ett par kvar när man åker till London 7 Oktober!






2011-09-25 11:53:06
Jag har aldrig fått se norrsken i verkligheten och det känns som jag har missat något riktigt grymt faktiskt.

Hittade det här hotellet i Finland bestående av 20 stycken glas iglos alla med värme och härlig inredning. Kanske vore det här det perfekta sättet att få se lite norrsken. Synd att man inte kan boka med norrskens garanti men en natt eller två på Kakslauttanen kan nog vara en rejält härlig upplevelse ändå.

Förhoppningsvis ligger inte stugorna alldeles för nära varandra. För jag vill såklart ta med flickvännen.



2011-09-25 11:04:23
2011-09-25 10:53:51
Doutzen Kroes är påväg tillbaks till high fashion och det tackar vi för. Här ser vi henne i en cover plåtning för Muse Magazines höst utgåva fotograferad av Lachlan Bailey. Stickat och kjollar från designers som Givenchy och Jil Sander style by Clare Richardson och med hårfix av Diego Da Silva.

Enligt mig spelar det ingen som helst roll vem som gör vad för Doutzen är en naturlig skönhet som jag gillar att se även om hon inte bär någon speciell designer men ändå.





2011-09-24 15:50:39
Något jag alltid har varit otroligt fascinerad över är visuella effekter i film. Matte painting har jag en viss förståelse för och det har provat på själv i viss mån men eftersom min kunskap om videoredigering är nära noll förutom klippning och grundläggande grejer kan jag inte annat än trollbindas av dom extremt skickliga och underbart vackra effekter som finns med i oräkneligt många filmer.

Jag kommer ofta på mig själv med att bli fruktansvärt irriterad när folk klagar på effekter och eftersom jag älskar att se lite äldre filmer och dessutom har växt upp med otroligt mycket film har jag också sett mycket effekter och där igenom fått en otrolig respekt för själva skapandet av dessa.

Det är långt ifrån lätt att skapa världar, miljöer, monster, farkoster och allt annat som man kan föreställa sig. Arbetet som ligger bakom är en riktigt vacker process som jag önskar jag kunde mer om.

Här är ett exempel på vad som görs bara i tv-serien Game of Thrones för att öka känslan och äktheten för oss som kollar.



Många ser förbi effekterna och nästan ignorerar faktumet att dom finns där och det är väl kanske meningen men när man börjar tänka efter så kan man bara få en föraning om vad som händer bakom kulisserna och alla borde ha en stor respekt för det arbete som läggs ner för att skapa helheten genom att lägga till saker som annars inte ens fanns där.

Nästa gång du ser en film tänk efter lite och njut av effekterna med respekt. Så länge man inte kan göra det bättre själv, vilket för min del bara gäller för Uwe Bolls filmer och liknande så kommer jag alltid att hänföras av skapandet av effekter.
2011-09-24 14:04:06
Vi skrev tidigare om att NIKE var påväg att göra ett par självknytande skor i stil med McFlys i Tillbaka till Framtiden. Här har vi lite mer info om dessa underbara skor och ett par fräscha bilder till de.





Har har vi en liten video också! NIKE MAG Back To The Future - Commercial + DOC BROWN
2011-09-24 13:50:12
Ett par kepsar och en fin liten mössa att värma öronen med från Quintin.



2011-09-24 13:22:26
Märket DBD som hämtar inspiration från Asien och samurajer har släppt lite nyheter för att fira Yama ‘The Lord Of Death’. Dom har även gjort en liten video preview som du kan se här!




2011-09-24 13:14:36
En liten försmak på det kommande albumet The Vision med Joker som bör landa i slutet av oktober.

2011-09-24 12:16:44
2011-09-24 12:11:46
Dags för andra delen av HUFs höstkollektion. En intressant lookbook fotad i New York City av Brian Kelley. Plaggen finns att köpa online nu!






2011-09-24 12:02:35
En liten behind-the-scenes med den fantastiska streetkonstnären KID ZOOM.



Via Complex
2011-09-24 11:38:24
Vackra modeler, vackert foto och vackra plagg allt med en skön Lee + Lani touch. Skönt att se en liten nedtoning i färgerna faktiskt och inte alls fel typ av plagg att titta på när kylan börjar krypa på heller.









2011-09-24 11:26:30
En liten skön och lite skum kortfilm från den dynamiska glasögonskapar duon Coco & Breezy för att introducera deras kollektion Rainy Days som finns att köpa här.

2011-09-23 18:45:41
Paket till både mig och damen idag! Väldigt trevligt. Till henne för att hon faktiskt fyller år idag och till mig för att mina kläder anlände med dhl efter att ha åkt två gånger fram och tillbaks till Arlanda utan rimlig anledning.

Nu ska vi hem till Malle och Mathias som ska bjuda på lite middag. Vin blir det såklart också!


2011-09-22 22:53:50
2011-09-22 22:05:07
Dada Life har gett sig på David Guettas 'Little Bad Girl' och dom säger själva så här om remixen som är en del i remix serien Guerilla Farts:

“We took David Guetta and put him in our special meat grinder. This is the result. Serve with shitloads of hot sauce.”



> Ladda ner Little Bad Girl (Dada Life Guerilla Fart #13) här!

Missa inte heller att lyssna på detta smakprov av Dada Lifes kommande remix på Afrojack + R3habss 'Prutataaa'

2011-09-22 20:04:59
Det här klippet från den minst sagt bizarra skräckisen Hiruko the goblin ger en mycket att undra över, som:

1. Sitter killen bakom stenen och skiter, är det därför han låter så konstigt och inte vill veta av de andra två karaktärerna?
2. Varför bär den ena killen ett foto på ryggen, är det ett substitut tills han har sparat ihop 20.000 yen och har råd att tatuera in en äkta backpiece?
3. Varför är deras enda vapen old spice och en kofot och varför sprayar han sin kompanjon i ansiktet istället för på djuret?

Svaret på dessa frågor får du förmodligen inte om du ser hela filmen men du får dig en skön stund med underhållning på ett vis som bara Shin'ya Tsukamoto kan bjuda på.

2011-09-22 19:23:45
Underklädes modellen Rhian Sugden lär oss lite om cancer i denna sensuella kortfilm gjord av ingen mindre en Rankin.

2011-09-22 19:18:59
Brukar sällan bli upphetsad av striptease och liknande men den här lilla snutten gjorde oundvikligt att de pirrade till lite brallan.



Alla som inte testat att dansa poledance borde fan göra det. Är riktigt skoj och äckligt svårt. Oavsett vilket kön du har så är det en grym träningsform. Här i Gävle drog dom precis igång en klass för enbart killar faktiskt. Powerpole kallar dom den för vilket kanske är lite avskräckande men initiativet är helt klart positivt. Själv har man tyvärr inte tid över och får nöja sig med att ha provat på förut ivarjefall.

Förresten alla tjejer vars snubbar inte gillar att dom går på poledance kan gå och lägga sig. Inte nog med att det är en självförtroende boost så blir många som går på poledance mer bekväma med sin kropp och så är det ju bra träning också. Bara plus för nöjen och träningsformer som denna.
2011-09-22 18:55:34
Skulle kanske inte vara helt fel att äga en TRON motorcykel. Lite svårstyrd och opraktisk är den kanske men skulle vara ruggigt soft att glida på denna genom stan på nätterna. Dom som ligger bakom bygget är Parker Brothers Choppers.

2011-09-22 18:39:10
Lite sköna bilder från Nick Suarez. Ögongodis minst sagt.





2011-09-21 01:07:10




Tänkte ta och berätta lite om min praktikplats här i London. Som jag nämnt tidigare så praktiserar hos en frilansande stylist. Hon heter Jasmine Furelid och kommer ursprungligen från Sverige men har bott i London i över sex års tid och är nu inne på sitt andra år som stylist. Det är oerhört svårt att slå igenom med styling (eller sånt som hör till mode- och nöjesbranschen överlag) här i London och eftersom det är välddigt dyrt att bo här så jobbar hon i en klädbutik vid sidan av för att få det att gå ihop. Allt som har med styling att göra är väldigt tidskrävande och i många fall stressigt också, så jag måste passa på att berömma denna brud som orkar hålla på med både sin styling och det andra jobbet.

Det som är mest aktuellt för tillfället är att styla Sarah Jane Crawford inför olika grejer så som photo shoots, events och fashion week. Jag känner mig lyckligt lottad som har fått chansen att assistera, hjälpa till och ta del av allt detta. Det här är mitt drömyrke och att få möjlighet att prova på det är en fantastisk upplevelse! Jag trivs otroligt bra här och det är mycket tack vare Jasmine. Från dag ett har hon varit jättetrevlig, snäll, hjälpsam och hur rar som helst. Världens coolaste och härligaste brud ever!

Kolla gärna in på hennes portfolio för att få se lite av vad hon har gjort hittills, and there's more to come!
2011-09-20 23:05:01
Javisst finns det sköna BMX åkare som inspirerar även här i Gävle! Deth-Life gänget är ett exempel GÄVLEBMX ett annat. Måste verkligen bli mer BMX nästa år är ju så satans roligt att jag grinar över att det blir så sällan. Inte hade jag tid att bygga på StugDirten heller i sommar! Måste hyra en grävmaskin köpa fler spadar och en platta öl tills nästa gång.





Tills jag tar mig i kragen kan jag inte annat än njuta av lite mysiga edits.


2011-09-20 22:16:54
Abbey Lee Kershaw har återigen gått ihop med  den Australiensiska  assessor duon, Melanie Kamsler och Tamila Purvis för att skapa ManiaManias kampanj 'The Third Mind' och foto står Elle Muliarchyk för.







2011-09-20 22:03:34
Det börjar ju bli dags för höstens mode och som ni säkert märkt har jag postat en bunt med kläder från olika märken och deras höst kollektioner.

Den här gången har det strömmat in för mycket för att göra enskilda inlägg så jag slår ihop allt och visar mina favoriter istället.

Primitive Höst 2011



Married to the MOB Höst 2011




HUF Footwear Höst 2011 #2




Heel Bruise Höst 2011




The Scifen Company Höst 2011



Vans OTW Höst 2011


adidas Originals Blue Höst/Vinter 2011



Supreme x Levi's Höst 2011



Obey Höst/Vinter 2011



Hoppas att ni fick lite insperation nu! Hösten bjuder på otroligt mycket mode så fortsätt att titta in här på MJUKT.

2011-09-20 21:22:50
Den unge artisten Logic släppte nyligen sitt senaste projekt med namnet Young Sinatra och det är en riktigt skön mixtape vi bjuds på som kan passa riktigt fint när du har damsällskap eller bara sitter hemma och slappar. Helt gratis är det dessutom.

> Ladda ner Logic - Young Sinatra


2011-09-20 21:16:01
Här har vi en liten video lookbook för SGC NYCs höst kollektion. Det är alltid trevligt att se hur plagg ser ut när dom rör på sig. Varmt, skönt och bekvämt borde vara höstens ledord! Jag kommer då inte att bära några herrplagg som jag måste frysa i nu när hösten är på intåg och alla ni tjejer borde få lite värme ni med.

2011-09-20 21:06:01
Toni Garrn av Mariano Vivanco för Muse Fall 2011



Se helheten här.
2011-09-20 21:01:02
En av mina största passioner är att göra om utseendet på saker och detta gäller såklart för hur min dator ser ut. En kompis sa en gång att jag skulle modifiera utseendet på tvens menysystem om jag kunde och det ligger något i det han sa.

Här är mitt senaste interface projekt som är ett tema till programmet Litestep.



Använder du Litestep och är sugen på detta minimala och mjuka tema så kan du ladda ner det här och är det så att du inte orkar med massa program så råder jag dig att ivarjefall byta bakgrundsbild ibland.
2011-09-18 16:10:24
Ett gäng sköna däcknötare samlades igår för att jama i Skogås bikepark. Det var jävligt chill och nog bjöds det på ett par feta skapelser både i parken och i barken. FragileFoto var där och lät linsen glöda.






Här hittar du fler bilder från gårdagen!
2011-09-17 17:02:13
Kan detta vara sant ska jag få se skor som knyter sig själv precis som i tillbaka till framtiden filmen innan jag dör!

Det verkar faktiskt så om man ska tro på det som sägs om Nike och deras nya skor som i den här filmsnutten ser ruggigt spaceade ut.



Så här såg det ut i Back To The Future II och nu är det bara att hålla tummarna för en hoverboard också!

2011-09-17 16:49:55
2011-09-17 16:37:12


En låt från dom maskerade mys pojkarna i Daft Punk har släppts på deras soundcloud. Låten heter Drive och kommer att vara en del av deras kommande Soma Records 20 Years compilation skiva. Låten släpps som ett smakprov och skivan kommer redan 19 september.

Daft Punk - Drive Unreleased 1994 (Preview) by soma
2011-09-17 16:26:25
Den onda shopping anden tog över i går och tvingade mig att beställa kläder! Jag behövde en jacka men det vart såklart mer saker. Det är ju så det brukar bli när man handlar.

Jackan är en The Wasted Youth Jacket från Obey som jag tog mig råd att köpa efter att ha haft mild beslutsångest. Sen vart det ett par efterlängtade Supra skor också eftersom det vart miss på storleken senast. Bandit heter skorna och är väl stilrena och lagom flashiga enligt mig. Två bälten blev det också det ena från REBEL8 och det andra från Armourdillo. En clean hoodie hittade ner i kassen också från Sevnth 7th Letter och sen vart det ett par nya jeans också från Hurley.




Idag vart det också lite shopping fast av den billigare sorten. Var nämligen runt på lite loppis med damen och då har jag fått en ny hobby att leta efter gamla filmer och serietidningar som tilltalar mig på något vis. 5-10 kronor för lite nostalgi sitter fan aldrig fel. Sen kan man ju hitta fynd ibland också som den gången jag hittade en Obey tröja eller när jag hittade en jacka för hundralappen från Ecko Unltd.

Den här gången vart det 5 sköna vhs rullar. Rambo med det extremt snygga målade omslaget och den gamla klassikern Road House med Patrick Swayze som jag minns så väl från skolan då vår lärare var så kär i Swayze att vi fick se en film där han ju faktiskt sliter ut strupen på en stackare med handen. Hittade även ett par gamla tidningar från 80 talet. Letar bara efter tidningar som är från 1980 och neråt för det finns ju en del. Dock är det glest om Spindelmannen, Hulken, He-Man och andra favoriter. Kalle Anka och Agent X9 verkar vara vanligast.






2011-09-17 11:37:45
Dagens låt enligt Gustav: Sunspot - Of The Wand & The Moon


Och ikväll ska vi fira Gustavs födelsedag i efter hand på cowboy vis med en stor köttbit och en hink med öl! Ser fram emot en mycket trevlig kväll!
2011-09-17 10:18:00

Arnold Schwarzenegger – Nike Tennis Classic
När?
Mitten av 80 talet


Run-DMC
– Adidas Superstar

När? Mitten av 80 talet



Red Hot Chili Peppers
(Anthony Kiedis, Flea) – Air Jordan IV & V

När? Tidigt 90 tal



Raekwon – Adidas Mutombo
När? Tidigt 90 tal

> Fler exempel hittar du här!
2011-09-17 09:32:41
Detta är så vackert så jag blir tårögd! Hur man kan sätta skateboard tricks på vattnet är fan bortom mitt förstånd men nog fan går det och det ser vi bevis på i den här lilla teasern från Noisia Vision. Jag som tyckte jag är duktig som ens kommer upp på wakeboarden när jag åker. Jag vart ägd!

2011-09-17 09:25:43


Alltid fint med lite morgon musik till lördags koppen med te. Här har vi låten 'Swim Good' med Odd Future medlemmen Frank Ocean. Även om det är Tylor the Creator som fått mest uppmärksamhet i det här gänget tycker jag att Frank Ocean är en bättre artist. Videon är skapad av Nabil Elderkin som tidigare gjort videos åt K'naan, Kanye West, Bruno Mars med flera.

2011-09-16 22:19:28


Det är aldrig fel med snygga flickor som spinner plattor, inte om man frågar mig ivarjefall! Mim and Liv är absolut inget undantag och det dessa två vackra skapelser som ligger bakom NERVO. Förutom att dom är systrar och har tunerat hela sommaren så har dom nu även släppt sin tdebu platta "We're All No One" där dom gästas av Afrojack.

Har har vi tjejernas senaste mixtape!




> Klicka här för att lyssna


2011-09-16 19:40:29
Visst gillar jag dubstep det finns otroligt sköna basdunkarbeats som får hela kroppen att må bra. Men från början är jag en riktig drum and bass älskare. Närheten till dubstep och faktumet att det finns dubstep klubbar gör såklart att jag försöker röra mig ut i natten för att lyssna på dubstep när det bjuds istället för att gå på vanlig krog eftersom det inte finns så många andra alternativ i Gävle. Paneln finns såklart men där är det mer house vilket också är fint ibland-

Nu börjar dock dubstep hysterin bli lite för mycket. Jag kan köpa att små kidsen älskar det men jag började bli tveksam när radio börjar spela vissa låtar. Dubstep gör sig fan inte bra på radio. Britney Spears har till och med låtar med dubstep...

När jag såg den här videon rann det över till den riktigt negativa sidan. Dubstep i en reklam för frukostflingor med en teddybjörn.



Tycker de börjar bli väl nu och det låter tunnare å tunnare för att det ska gå hem hos fler också. Vandrar tillbaks till drum and bass genren istället tror jag.
2011-09-16 10:22:59
Missade att delta själv den här gången men har fixat cyklarna till nästa event och väntar på att det ska släppas något datum.

Här är en skön video ivarjefall från X-day filmad av Peter Eriksson.
2011-09-15 00:40:21
Tyckte att de var dags att bjuda på lite tjejkläder igen. Har haft mycket på jobbet, mycket hemma och helt enkelt mycket i allmänhet dom senaste dagarna och därför har det blivit lite för lite postande men det kommer mycket godis snart igen. Har haft fullt upp med att sätta mig in i vj-program och samlat material till spelningen i Stockholm också så det har varit lite snurrigt.

Petals and Peacocks “No Holds Barred” 2011 Höst





2011-09-13 23:32:34


 

Det har varit lite dåligt med uppdateringen här nu, vilket jag ber om ursäkt för. Men jag har varit sjuk så nu äter jag antibiotika för tredje gången på ungefär tre månader och så har jag haft ganska fullt upp med annat.

 

De senaste dagarna har jag lämnat tillbaka klänningar, ringt till en pr-byrå, hämtat upp kläder, mött upp en designer och fått ännu mer kläder, försökt hitta smycken till morgondagen utan att veta exakt vilken outfit de ska passa till och sprungit runt som en galning och åkt tunnelbana runt halva stan för att få tag på allting. Lite stressigt, tidskrävande, väldigt utmanande men framförallt fantastiskt roligt!

 

Det som är på tapeten just nu är att Sarah Jane Crawford, bruden på bilden här ovan, ska på en rad olika event och det är Jasmine Furelid, som jag praktiserar hos, som ska styla henne. Imorgon t.ex. ska hon på en filmpremiär och det är främst till det och ett event som äger rum på torsdag som vi försökt få ihop kläder till.

 

Jag lovar att börja uppdatera här mer ofta från och med nu, och nu har jag kanske lite mer spännande saker att komma med också. Återkommer med mer spännande historier inom kort, så stay tuned!

2011-09-11 23:42:22
Här kommer den andra laddningen med plagg från Crooks & Castles höstkollektion. Det är helt klart dags att införskaffa sig lite fler plagg från Crooks eftersom jag bara äger en skjorta från dom sedan tidigare och de den här kollektionen är rejält stilig.





2011-09-11 23:30:46
Lär dig lite om atomer på ett musikaliskt och underhållande sett tillsammans med Morgan Freeman, Stephen Hawking, Michio Kaku, Brian Cox, Richard Feynman, och Frank Close.

The Quantum World är den 11 delen i serien Symphony of Science.



> Läs mer om Symphony of Science här
2011-09-11 21:33:27
Här har vi lite tjejmode från Mango. Foto står Terry Richardson för och modellen är Isabeli Fontana.






2011-09-11 21:01:26
Lite musik på söndagskvällen medan tjejen sorterar och gör i ordning sina kläder i nya sovrummet.

Sad But Superstitious (Stevie Wonder vs Metallica Mashup by Wax Audio)

Sad But Superstitious (Stevie Wonder vs Metallica Mashup by Wax Audio)

2011-09-11 20:38:59
Upper Playground har släpp en Pet Collection bestående av 5 t-shirts med dom grymmaste djuren i kvarteret. Designen är det Dustin Canalin och Munk One som står för.




2011-09-09 11:16:19
Kom på att jag helt glömt att bjuda på det senaste släppet från Mishka. Så kan de bli ibland men här är ett urval av plaggen som jag verkligen fastnade för! Mishka är ett märke som växer mer och mer på mig! Jag gillar enkelheten och färgerna riktigt mycket.





2011-09-09 00:45:30
Mitt favorit märke A Bathing Ape gjorde mig lite besviken med sin senaste kollektion som bara innehöll ett par plagg som jag verkligen gillade men nu får dom lite plus poäng igen. Detta genom en kollaboration med Star Wars. Vi har tidigare sett BAPE gå ihop med flertalet olika märken och ofta när dom gör det så går dom tillbaks till rötterna i sitt designspråk vilket jag älskar och så är fallet även denna gång.

När vi ändå är inne på Star Wars så kom jag och flickan precis hem från Jocke och Frida som nämnde att dom ska införskaffa alla filmerna på bluray nu när dom släpps.

Ett riktigt Star Wars maraton med två personer som aldrig sett alla filmerna (Frida & Gabriella) det ser vi fram i mot och tills dess så kanske det skulle passa bra att införskaffa sig en av dessa tröjor.



2011-09-08 01:04:33
Brewdog har varit ett av mina favorit bryggerier sedan dom släppte sin föra öl här i Sverige om jag inte minns fel var det 2009. Sedan dess har dom hunnit med en hel del och det som gör Brewdog så speciellt är att hela gänget bakom märket har en skön sammanhållning och en härliga humor som dom gärna bjuder på genom att bland annat lägga upp humoristiska videos när dom gör nysläpp och dessutom använda sig av namn som Tactical Nuclear Penguin. Man känner nästan en gemenskap med dom som ligger bakom ölen man dricker konstigt nog.

Brewdogs senaste påhitt är en öl som dom kallar för Ghost Deer och den serveras ur inget mindre än ett hjorthuvud. Ölen är en golden belgian ale och den ligger på hela 28%. Om du smaka Ghost Deer lär du tyvärr besöka en av Brewdogs mindre barer som ligger i Edinburgh.




Ghost Deer (03:11)
2011-09-07 20:36:30
Lafayette är ett märke från Japan men som har starka stildrag från New York City och som dessutom samarbetar dom Boundless NY. Hip Hop stilen lyser igenom på ett perfekt sätt och bland modellerna hittar vi tunga namn som Little Shawn, Vado, Maffew Ragazino, Will Millions-TNYC CINEMA, DJ Spinna & DJ Clark Kent. Rugged och unapologetic.

Här har ni ett urval av höst och vinter kollektionen från Lafayette.






2011-09-07 20:25:33
INSA har dragit igång ett litet projekt som fått namnet Girls on Bikes. Mot sköna INSA väggmålningar får vi se skönheter på cykel. Tanken är att vi ska få perspektiv och tänka till angående ägarskap och sexualitet. Djupt men snyggt.

> Läs om projektet och se fler bilder här

2011-09-07 20:18:31
Örongodis! Justice - Audio, Video, Disco
2011-09-07 17:13:42

Casio Classic MQ24-1E
Cirka pris: 1 500:-



DISEL Herrklocka
Cirka pris: 1 000:-


DISEL Herrklocka
Cirka pris: 1 000:-


Casio AE-1000W-1AVEF
Cirka pris: 400:-


Adidas Originals ADh2584
Cirka pris: 1 000:-


Fossil FS4547
Cirka pris: 1 200:-
2011-09-07 12:17:17
Älskar att hitta gamla extremsports filmer och även om BMX är min största passion så är skatevideos av den här kalibern inte skamligt på något vis.
2011-09-06 22:46:29
Innan jag börjar skriva om vad som händer här i London känns det som att en presentation av något slag borde vara på sin plats :) Henrika Josefine heter jag, är än så länge 21 år gammal och född och uppvuxen i Mariehamn på Åland. Jag är en tvåspråkig tös (och eftersom att Åland hör till Finland så innebär denna tvåspråkighet att jag talar både finska och svenska för den som undrar) som nyss har påbörjat mitt tredje år som Estenomstuderande i Vasa. En estenom är i princip samma sak som en stylist, men enligt mig är estenom en finare benämning.

Vad gör jag i London då? Jo, det här tredje året av mina studier inleddes nämligen med en praktikperiod på cirka 10 veckor. Och jag valde att ta mitt pick och pack och dra till London! Här kommer jag att få assistera en svensk frilansande stylist och jag håller tummarna på att hon kommer att ha mycket program under hösten.

Här på bloggen kommer jag dela med mig av mina upptåg här i staden och allt annat som händer runtomkring. Enjoy!

XOXO



2011-09-06 16:31:55
Om ni tycker att de varit lite dött så beror det på att jag och damen håller på med att renovera lite i sovrummet. Vi har målat om och slitit ut golvet och nu är vi i full gång med att måla de också. Dessutom har vi gjort klart i garderoberna så att flickan har lite mer plats att stuva undan sina 1000 klädesplagg. Ny säng ska på plats, fotölj, byrå, ny tv och lite annat sen ska det vara klart. Kommer bli stört fint vårat nya sovrum så mycket kan jag säga!

Kan inte lägga upp några bilder just nu för då kommer jag bli anmäld till Extreme Hoarders för vi har en dubbelsäng i vardagsrummet och resten av lägenheten är full med kassar och allmänt junk. Men efter vi är färdiga hostar jag upp en bild eller två.
2011-09-06 16:19:25
10.Deep har tillsammans med Federation Sound skapat en härlig mix med 48 spår bestående av exklusiva dupblates från klubbar runt om i världen. Blandningen består av både gammla och nya artiser.

Lyssna på SUMMER MURDA här:
2011-09-06 16:10:57
Citroen har släppt lite nya bilder på sin koncept bil Tubik. Jag får lite Tron vibbar av hela designen och de är ju aldrig fel.




2011-09-03 14:27:46
Spelet du inte visste att du saknade.
2011-09-03 14:17:43
Tjejen har ju varit på Åland hela sommaren och det har blivit ett jävla åkande fram och tillbaks. Jag är inte alls van med distans och det här är andra sommaren vi har haft det såhär. Självklart ska hon passa på att träffa vänner och dessutom har hon ett riktigt bra sommar jobb som ger fina pengar och bra meriter.

Nu har vi klarat av en hel sommar till och jag är på Åland och myser med min älskling i hennes mammas hus med världens finaste utsikt. I morse blev jag bjuden på nyttiga och super goda plättar med hemmagjord blåbärs sylt och ikväll ska vi laga någon god mat och dukar upp ostbricka som efterrätt.

Ikväll är det också dags att bränna av ett par nya filmer. Bereavement som handlar om en sjuk man vars förvridna psyke han försöker föra över på en stackar pojke han har kidnappat och nu låter vara med när han utför diverse otänkbara handlingar. Sen ska vi se Attack The Block också som jag skrev om tidigare för den har äntligen kommit ut på dvd. Underbart med ghetto ungar och aliens!

Man har det rätt bra ändå och fan va man kan lära sig mycket när man tvingas vara ifrån den man älskar. På söndag tar jag med mig damen hem och snart kommer vi dessutom att flytta ihop. Känns jävligt skönt måste jag säga.

2011-09-01 21:04:35



Det var ett tag sedan jag lyssnade på hip-hop annat än några strö låtar här och där. Idag började det rycka lite i hip-hop nerven igen och då av en slump klev jag rakt över ett av dom bästa mixtapes jag hört. Exile som ligger bakom Intro To The Outro är enligt många bland dom bästa producenterna just nu i sin genre. Bland artisterna hittar vi tunga namn som DOOM, Blu, Bun B, Pharoahe Monch, Mobb Deep med fler.
2011-09-01 08:00:39
Jag har kanske inte varit årets snällaste barn men jag måste önska mig en Wacom Inkling ändå! Har länge tänkt skaffa mig en ritplatta till datorn så att jag kan börja skissa på frihand igen men det har alltid blivit uppskjutet för jag tycker dom stora formaten av plattorna är för dyra. Nu har Wacom släppt en digital ritpenna som är gjort för vilket underlag man vill.


Hur underbart är inte detta och den kommer inte att bli svindyr heller utan har ett rekomenderat pris på runt 1 600kr vilket den lätt ser ut att vara värd. Så tomten när du läser detta boka en penna åt mig för dom kommer i Oktober. Annars fyller jag ju faktiskt år i Oktober också *blink*.

Wacom Inling Trailer (1:30)
2011-09-01 07:42:07
Jag skrev nyligen om tattuerade tjejer. Nu har Inked Magazine startat en video serie om just detta där vi får träffa en tattuerad flicka i varje episod. I den första delen är det Ginger Andersen som vi får träffa och hon är den officiella omslagsflickan för Augusti utgåvan av tidningen.



2011-09-01 01:26:42
Jag har länge älskat BAPE och det är nog det första riktiga märket jag intresserade mig för överhuvudtaget. Årets höst och vinter kollektion ser lite annorlunda ut än tidigare och är överlag lite mer "mogen" skulle man kunna säga.

Dock finns ett par klassiska plagg med nu också men jag har svårt att bestämma mig om jag gillar helheten eller inte. Mina favoriter är den gråa hoodien och fire walker jackan.

Här är ett urval av dom plagg som finns i kollektionen.